the studio with ears

nieuws

Vernieuwing en Mastering

Er is inmiddels een hoop gebeurd in de studio, nieuwe computer, update naar de laatste Pro Tools versie, etc. Ook krijgt de mastering langzaam meer klanten. Zo zijn de recente albums van Trigger Mafia en Mike Walsh & Five To Live hier gemasterd. Van de laatste zijn zelfs 2 tracks in Amerika opgenomen, maar hier gemixt.

2 video’s als voorbeeld:

Nieuwe Age Of Aquarius video

Age Of Aquarius heeft een tweede video uit van hun 2e album Out There dat in maart 2021 is verschenen. Hier is Face Of The Unknown:

Nieuwe Chinawhite release

chinawhite - evolution - front coverOok het laatste album van Chinawhite (Evolution) is hier gedaan. “After 30+ years and the amazing reception of their 2018 Different album, the rejuvenated band did not need 9 years this time… No, Chinawhite have wasted little time and deliver another set of crunching rock tracks. ”

Het album is net uit en ik laat jullie graag de video horen en verwijs door naar het label.

Master opdracht

trigger mafia front coverRecentelijk heb ik het album The Brotherhood van de Canadese band Trigger Mafia mogen masteren. Leuke klus en de band was erg gelukkig met de sound. “Canada’s Trigger Mafia is the quintessential rock revival project with a modern spin.” Je vind de band hier.

Check de video of het album maar als je van lekkere rock houdt!

nieuwe videos

Even nog wat inhalen: nieuwe releases van Age Of Aquarius (maart 2021) en Earthshine (september):

Nieuwe tracks van Earthshine en Forest Field!

Earthshine, het instrumentale electronic music project van ons, heeft een nieuwe track uit. Beluister ‘m via de video of check bandcamp of het label. Tot de officiële release op 16 juli is de track gratis op bandcamp!

Van Forest Field verschijnt binnenkort een nieuw album. Hier alvast een single edit van Change The World:

Forest Field – Change The World

Vooruitlopend op de release van het nieuwe Forest Field Album Seasons, volgt hier een edit van de track Change the World, Meer info via Forest Field of Rock Company. Spreekt voor zich dat, met uitzondering van de zang, de plaat bij ons is opgenomen!

Earthshine – Abstract Patterns

Tja, als je het druk hebt vergeet je wel eens wat. Zoals bijvoorbeeld dat eind vorig jaar het 5de album van Earthshine uit is gekomen. Voor liefhebbers van kalmerende muziek zeker de moeite van het proberen waard:

De 6 vereisten voor succes met muziek

6 vereisten voor succesGaranties krijgt niemand natuurlijk. Want als het zo gemakkelijk en voorspelbaar was, dan waren er nog veel meer “sterren” oftewel BN’ers ;). Maar met de volgende tips van  De CD Perserij doe je er in ieder geval alles aan:

  1. Doe het zelf; 10% inspiratie en 90% transpiratie
  2. Zorg voor een professionele uitstraling
  3. Ervaring
  4. Je kunt niet alles alleen
  5. Kosten komen voor de baat
  6. De fijne balans tussen trots en arrogantie.

Via de bovenstaande link kun je het volledige artikel lezen.

Nieuw Chinawhite album uit

Na 9 jaar is eindelijk het nieuwe album van Chinawhite uitgekomen. De basisopnames zijn op de drums en zang na gedaan bij ons en het album is uiteindelijk gemixt door Erwin van Toneshed. Al zeggen we het zelf, het is een knaller geworden (als je van hardrock met wat progressieve invloeden houdt):

Het album is te koop via het label Rock Company, maar ook online voldoende voorhanden. En natuurlijk, steun de muzikanten, koop het origineel!