the studio with ears

nieuws

Nieuwe tracks van Earthshine en Forest Field!

Earthshine, het instrumentale electronic music project van ons, heeft een nieuwe track uit. Beluister ‘m via de video of check bandcamp of het label. Tot de officiële release op 16 juli is de track gratis op bandcamp!

Van Forest Field verschijnt binnenkort een nieuw album. Hier alvast een single edit van Change The World:

Forest Field – Change The World

Vooruitlopend op de release van het nieuwe Forest Field Album Seasons, volgt hier een edit van de track Change the World, Meer info via Forest Field of Rock Company. Spreekt voor zich dat, met uitzondering van de zang, de plaat bij ons is opgenomen!

Earthshine – Abstract Patterns

Tja, als je het druk hebt vergeet je wel eens wat. Zoals bijvoorbeeld dat eind vorig jaar het 5de album van Earthshine uit is gekomen. Voor liefhebbers van kalmerende muziek zeker de moeite van het proberen waard:

De 6 vereisten voor succes met muziek

6 vereisten voor succesGaranties krijgt niemand natuurlijk. Want als het zo gemakkelijk en voorspelbaar was, dan waren er nog veel meer “sterren” oftewel BN’ers ;). Maar met de volgende tips van  De CD Perserij doe je er in ieder geval alles aan:

  1. Doe het zelf; 10% inspiratie en 90% transpiratie
  2. Zorg voor een professionele uitstraling
  3. Ervaring
  4. Je kunt niet alles alleen
  5. Kosten komen voor de baat
  6. De fijne balans tussen trots en arrogantie.

Via de bovenstaande link kun je het volledige artikel lezen.

Nieuw Chinawhite album uit

Na 9 jaar is eindelijk het nieuwe album van Chinawhite uitgekomen. De basisopnames zijn op de drums en zang na gedaan bij ons en het album is uiteindelijk gemixt door Erwin van Toneshed. Al zeggen we het zelf, het is een knaller geworden (als je van hardrock met wat progressieve invloeden houdt):

Het album is te koop via het label Rock Company, maar ook online voldoende voorhanden. En natuurlijk, steun de muzikanten, koop het origineel!

Meer video’s beschikbaar

Het is zo druk, dat ik eigenlijk steeds vergeet om nieuws te posten. Zo is inmiddels begonnen aan een tweede album voor Age Of Aquarius en het 6de voor Forest Field. Daarom hier wat inhaal berichten:

Age Of Aquarius:

Earthshine:

En een nieuwe Chinawhite is ook (eindelijk) onderweg:

nieuwe Forest Field video

Deze wilde ik jullie niet onthouden, de video voor de track Alienation (Stranger in Me) van Forest Field. Er staat voorlopig nog geen nieuw werk voor Forest Field op stapel aangezien er nu gewerkt wordt aan andere projecten, onder andere Chinawhite. Ook komt in oktober een nieuw Earthshine album uit, maar daar is nog geen beeld materiaal van, behalve een korte introductie.

Earthshine – Ghost In The Machine

Van een hele andere orde qua muziek is het Earthshine project. Dit instrumentale project met invloeden uit de electronische muziek, film muziek en ambient, heeft er inmiddels ook al 4 albums op zitten. Hier een nummer van Ghost In The Machine, uitgekomen eind 2016:

Forest Field – Lonely Desert video

Het Lonely Desert album van Forest Field wat eind vorig jaar is uitgekomen, is ook hier opgenomen. Behalve de vocals, die komen uit Amerika. Ook de mix en mastering is ter plaatse gedaan. In de volgende video krijg je een indruk van het resultaat:

Muziek is goed voor je!

muziek breinOm met Pharrell te spreken: muziek maakt happy. Daar hebben we natuurlijk geen wetenschappelijk bewijs voor nodig. Maar dat is er wel. De conclusie: hoe meer muziek hoe beter! Deze zes fantastische feiten bevestigen jouw vermoedens over de positieve invloed die muziek (maken) op ons heeft.

Minder vaak verkouden

Verschillende studies tonen een gunstig effect van muziek aan op ons immuunsysteem. Zo bespoedigt regelmatig muziek luisteren het herstel bij hartkwalen, longkwalen of een simpele verkoudheid, zo stellen onderzoekers van de Harvard universiteit. Dit komt doordat muziek cortisolniveaus verlaagt, ofwel, zorgt voor minder stresshormoon. Vergeet paracetamol en zet een lekker deuntje op. Vooral jazz, bluegrass en soft rock blijken een gunstige werking hebben op de gezondheid. Misschien maar eens een beatje minder meepakken dus?

Slimmere kinderen

Muziek stimuleert verschillende regios van het brein. En hoe meer het brein gestimuleerd wordt, hoe succesvoller schoolgaande kinderen zijn, zo blijkt. Kinderen van drie a vier jaar oud die minimaal acht maanden muziekonderwijs hebben gehad, inclusief zang- en keyboardles, scoren volgens de The Music Empowers Foundation bijvoorbeeld hoger bij IQ-testen dan kinderen die dit niet hebben gehad. Onder andere lezen en praten ging ze beter af. Ander onderzoek legde ook een verband tussen muziekonderwijs en wiskundige vaardigheden. De tijd die je besteedt aan het uitpluizen van noten en maatsoorten geeft je een groter wiskundig inzicht.

Lees de overige hier